Flip flops = farliga??

Jag läste det här i tidningen i går.. Jag kommer abslout inte sluta gå i flip flops men kanske inte lika ofta ;)
Jag tog expressens artikel från i Fredags men det är andra tidningar som har skrivit om det :)

Nytt larm från fotexperterna - om flip flop-sandaler

LONDON. Passa dig för flip flops!
Den populära sommarskon är farligare än stilettklackar.
- De kan orsaka allvarliga fot- och benproblem, säger fotexperten Emma Supple.

De är svala, lätta att sätta på sig – och farliga.
Ny statistik från Storbritannien visar att 200 000 britter måste söka läkarvård varje år på grund av skador orsakade av flip flops.

Ger inget stöd

Det rör sig om allt från brutna ben och armar – eftersom de populära men fotoriktiga sommarskorna gör det lättare att snubbla – till smärtor i leder och tår.
– Eftersom flip flops inte ger något stöd kan de orsaka smärtor på insidan av foten och i nedre delen av benet, säger Mike O’Neill, talesperson för brittiska Society of Chiropodist and Podiatrist, till Daily Mail.
Sandalerna tvingar även användarna att gå på ett annorlunda sätt där man lägger vikten på utsidan av foten i stället för på hälen.
– Man landar på utsidan och rullar sedan över all vikten mot stortån. Det gör att det även blir ett tryck på fotleden som orsakar förslitningar, säger Mike O’Neill.

Värre än hög klack
Flera läkare anser därför att flip flop är farligare att ha på sig än stilettklackar eftersom de kan orsaka betydligt större skador på fötterna.
– Man måste tänka på att inte ha dem på för länge eftersom de kan leda till stora problem med ben och fötter. Använd i stället mer fotriktiga skor, säger fotexperten Emma Supple till Daily Mail.

Foto: Steve Mason
Publicerat: 2010-08-02 @ 09:48:06


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: